Wednesday, March 24, 2010

víkend v Encarnación, aneb " tak to tady šlape"


Sobota...slunečno...co s tím? Koník řehtá v ohradě, bajk se třese v zahradě...přijímám pozváná a vyrazím tedy na bajka do Encarnación. Dvě hodinky jízdy bezpečně zaručí mé červené zabarvění, šlapu o 106, žene mě představa 3 dnů v Encarnación strávená v přítomnosti super lidiček. V duchu dávám zapravdu Jindrovi, co tu učil přede mnou..je vlní se to tu:-)Cestou pochopím spoustu věcí, jak se to tu má na silnici: větší má přednost, kdo jede rovně má přednost, na křižovatce vždy zastav - ty přednost nikdy nemáš, červená na semaforu = zelená, hierarchie na silnici: "největší, větší, velký, menší, ještě menší, motorka, vůz tažený koněm, vůz tažený oslem, kůň, osel, cyklista, chodec. zástěrky kamionů mi jsou vějířem před pusou...neuhnou opravdu ani o píď..kuráž to chce, kuráž!" Se slovy "nikdy víc" dorážím do cíle("nikdy víc" porušuju už druhý den), páč v neděli ráno se kluci pustí do servisu mého bajka a náhle je z odřeného oslíka dostihák... a tak nasedá "tým Encarnación"na bajky( myslim, že toto jméno klidně můžem používat, jiný tým na kole tu skoro jistě není:-) a vyrážíme. Užívám si, že někdo za mě rozhoduje na křižovatkách a spolehlivě mě přepraví přes hustou dopravu až na konec města. Nejdřív mě napadá, že jedem pomalu...teplota je na cca 35 stupnich..postupne splha na skoro 40...napadá mě, to je super, že jezdí - "na pohodu"...(tuto doměnku mi vyvrací hned druhý den, kdy pochopím, že ten první si mě proklepli..dospěli k názoru, že můžu jet rychleji a tak se jelo). V cíli nás čeká zbytek rodiny a přátel, grilovačka a bazén..co víc si přát? Po několika Tereré různých chutí, barev a bylinek vyrážíme na procházku do "lesa"...cestička tam ale už není...něco přeskočíme, podlezem..přebrodíme a ostražitě naslouchám výklad, kde se skrývají hadi. Naštěstí přes den je nevidno..tak cucám tereré a šlapu. Večer nám okoření Truco, vůbec netušíc co mám za karty, mastím a užívám si štěstí začátečníka...to víte, druhý den mě opustí. Druhý den omastím den krajanům bramborákama a hurá na bajky..tentokrát k Paraná...navečer se pustíme do češtiny...loupnem Erbenova Vodníka z Kytice...a tak to tady šlape...posuďte sami z fotek na rajčeti

Ahoj a Espana!
Todo anda muy bien acá! Este finde hize un viaje a Encarnacion, fui de byci...que es muy aventuroso...casi lo mismo como escalar sin cuerda:-)
Las reglas esán claras - el grande tiene preferencia, luego es el más grande, siguen: grande, menos grande, pequeno coche, moto grande, moto, moto pequeno y finalmente la bicy...claro que no importa, cuanta gente usa una moto...por ejemplo hoy encontre un muchacho jovencito conduciendo, su madre atras, su hermana atras de su madre, esa tenía un perrito en una mano y su bebe en otra..pero eso no es todavía nada, cree o no cree...el primero en esta línea en la moto no fue el muchacho, sino su abuela:-))
El finde pasé estupendo...con la familia de Marek. fuímos al campo y allí me llevaron los muchachos por un camino " de imaginación(no havía)" a ver el "bosque"...:-))
Pues, acabo de volver a Coronel Bogado...fui a ver el caballo y aprendi, que hay que aprender trabajar con el laso...el caballo no sabe que no es vaca...así que tardé una hora corriendo atrás de las vacas blancas y el caballo...que (creo yo), pensó que era también una vaca. Voy aprender, como los del Western movies:-)
pues...estuvo quaí! como se dice...hasta los cojones:-)))ahoj, J

No comments:

Post a Comment