Wednesday, May 25, 2011

jak jsme jeli závodit...


Tento příspěvěk bych ráda věnovala mým přátelům, co rádi běhají po lese s mapou v ruce v tu nejpodivnější hodinu.
Jiný kraj, jiný mrav. Mapu jsme dostali 3 dny před závodem. nejdřív mi to přišlo zvláštní. Ted, po závodě, už je mi to jasnější...člověk si tu mapu musí přece porovnat s googleearth realitou. Něco se pravda od roku 1985 změnilo:-)
Na většinu závodů se v Paraguayi doporučuje podpůrný tým, který převáží kola a "maže chleby"...náš tým byl absolutně nejlepší, kola krásně vyservisovaný po každé etapě a chleby taky byly! Gracias!
V Pandoře nás jelo rekordních 5 a kdybysme ráno nezaspali o dvě hodiny, tak bysme dojeli "napohodu". Na místo jsme dojeli 20 minut před startem, začalo se cca 9 km během na první kontrolu, kola přemístuje podpůrný tým na druhé stanoviště. Pandora stávkuje, tak ji roztlačíme a rovnou využijeme rozběhu na startu a hrajem! Snad tam dojedou, snad tam ty kola budou! Následuje kros přes pole kraví, už se stmívá...kola nás naštěstí očekávají na druhé kontrole, jde se na to...
Krásná spolupráce našeho týmu (využívám mé pozice "mezimuži" v závětří) nás vede na přední pozice..přichází prvních pár váhavých bodů, mapy na sebe nenavazují, kousek prostě chybí. Překvapeni jasnovědectvím slečny z jednoho týmu, jež bez jediného pohledu do mapy velí zbytku svého mužského týmu na každé křižovatce, pokračujeme dál. At Freundshafty, nebo vědmy...jsme v Paraguayi. Nocí valíme se k autu, kde měníme kolo zase za svoje. Noční bloudění v tarantulích mám nejraději. Vše jde hladce. Kolem druhé ráno jsme zase u kol, vyrážíme na poslední (cca 40 km) etapu. Na jedné kontrole nám opravují souřadnice, prý jsou špatně. Před 10 kontrolou mi moje hong-kong světlo vypovídá službu, takže dál po tmě. Zem je jako brasilská pláž - hluboká a písčitá. Nějaké ty držky...jeden kufřík a už je den! Krásné výhledy do paraguayské nížiny, krása! Poslední kontrola je umístěna o pár kilometrů špatně, což zatím organizátor nepotvrdil...ale je to sure. Náhoda nás dovede až k ní a hurá do Pandory! Ach ano, málem bych zapoměla. Pandora...nejdřív se ulomil akcelerační pedál, dvě díry do podlahy a drát to dočasně vyřešili...postupně však ztrácí všechny šruby a vruty na zadním kole...až už má jen jeden. V tomto bodě voláme odtahovku. Kolíbu se na Pandoře, která se kolíbe na odtahovce a snažím se být pozitivní...alespon ušetřím za benzin:-)

No comments:

Post a Comment